субота , 27.04.2024

У Рогатині водій “Ауді” за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Рогатинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

за кермом

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 29 березня 2023 року у селі Кутці Рогатинcької територіальної громади.

Вночі, близько 00:20, працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді А4”. Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивним – 0,71 проміле, що майже в 4 рази більше допустимої норми.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому цього разу на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

У судове засідання водій “Ауді” не з’явився, причини неявки не повідомив. Тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Рогатинський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді А4” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, у Тисмениці водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу.