неділя , 05.05.2024

У Тисмениці водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 8 березня 2023 року у місті Тисмениці. Ввечері, близько 22:30, на вулиці Костя Левицького працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння, а саме різкий запах алкоголю з рота, почервоніння очей, порушення координації рухів.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Фольксвагена” відмовився у присутності двох свідків, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому цього разу на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Фольксвагена” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Нагадаємо, у минулі вихідні на Прикарпатті трапилися дві аварії – під колеса автомобілів потрапили двоє п’яних пішоходів.