четвер , 09.05.2024

У Коломиї водій мотоцикла за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія мотоцикла, який повторно протягом року керував мотоциклом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 5 березня 2023 року у селі Княждвір Коломийського району. Близько першої години ночі на вулиці Івана Франка працівники поліції зупинили водія мотоцикла “GEON X-ROAD 250”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі водій відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили для розгляду у Коломийський районний суд.

У судовому засіданні чоловік, який притягувався до відповідальності не визнав своєї провини. Пояснив, що він не керував мотоциклом, а вів його у руках.

Однак на відеозаписі з нагрудних камер поліцейських зафіксовано, що чоловік під час спілкування з поліцейськими сидів на мотоциклі.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія мотоцикла “GEON X-ROAD 250” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень.

Порушник ніколи не отримував водійського посвідчення, тому суд не позбавив його права керування транспортними засобами.

Водій мотоцикла не погодився із рішенням суду та подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд її відхилив.

Нагадаємо, раніше ми писали про кодування від алкоголізму та наркоманії: наскільки це ефективно та де це можна зробити.