понеділок , 29.04.2024

У Коломиї водій “Лади” за п’яну їзду отримав 15 діб арешту

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 1 лютого 2023 року у місті Коломия. Близько 12:00 на вулиці Карпатській працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2108” (“Лада”, “вісімка”).

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Драгер показав 0,49 проміле, що на 0,29 проміле вище допустимої норми і це вважається легким ступенем алкогольного сп’яніння.

Кількома місяцями раніше цей же водій уже притягувався до відповідальності за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Тому цього разу на нього знову склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння). А також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судове засідання водій “Лади” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільше серйозне із числа вчинених, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: адміністративний арешт строком на 15 діб з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років без вилучення транспортного засобу.

Автомобіль “ВАЗ 2108” належить іншій особі, тому суд не зміг конфіскувати авто, яким користувався порушник.

Нагадаємо, раніше у Коломиї водій мотоцикла за п’яну їзду отримав 34000 гривень штрафу.