середа , 08.05.2024

У Франківську п’яний водій автомобіля “Хюндай” скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду і при цьому повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 19 лютого 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 18:40, на вулиці Чорновола водій автомобіля “Hyundai Santa FE”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив наїзд на автомобіль “Ауді А5”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій автомобіля “Хюндай”, будучи причетним до ДТП, залишив місце події і, як згодом виявилося, ще й перебував у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 1,48 проміле.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому тепер на нього склали три адмінпротоколи за такими статтями: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді усі три протоколи об’єднали в одне провадження. У судове засідання водій автомобіля “Хюндай” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Hyundai Santa FE” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а саме за ч. 2 ст. 130 КУпАП. Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, у Тисмениці водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу.