неділя , 28.04.2024

У Богородчанах любитель нетверезої їзди отримав 40800 грн штрафу

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем, будучи позбавленим такого права.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 19 січня 2023 року у смт. Богородчани. Вночі, близько 00:25, на вулиці Петраша працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді 100”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 0,92 проміле, при допустимих 0,2 проміле.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду, тому цього разу на нього склали протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Також на порушника склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи. У судове засідання водій “Ауді” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді 100” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 5 років.

Нагадаємо, у Калуші водій БМВ за їзду у стані наркотичного сп’яніння отримав 51000 грн штрафу з 10-річним строком позбавленням права керування транспортними засобами.