неділя , 05.05.2024

У Калуші водій BMW за їзду “під кайфом” отримав 51000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 21 січня 2023 року у місті Калуші. Ввечері, близько 18:30, на вулиці Вітовського працівники поліції зупинили водія автомобіля “BMW 530 D”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки наркотичного сп’яніння: зіниці очей, які не реагують на світло, поведінка, що не відповідає обстановці, порушення координації рухів, нечітка мова.

Від проходження огляд на стан наркотичного сп’яніння водій БМВ в установленому законом порядку відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за їзду у стані сп’яніння.

Тому тепер на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Також на водія БМВ склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу. У судові засідання водій BMW двічі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “BMW 530 D” визнати винним у вчинення інкримінованих адміністративних порушень та призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді конфіскації транспортного засобу, оскільки автомобіль БМВ не належить порушникові.

Нагадаємо, 6 листопада у селищі Брошнів-Осада внаслідок ДТП травмувався 11-річний велосипедист.