понеділок , 29.04.2024

Пив пиво та ще й вино: у Снятині водій ВАЗу за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкоголь

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 6 березня 2023 року у місті Снятині. Ввечері, близько 21:20, на вулиці Широкій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21099”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним – 2,11 проміле, що майже в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

На адресу суду водій ВАЗу направив заяву про невизнання своєї провини та з проханням закрити провадження у справі у зв’язку з відсутністю складу порушення. Пояснював, що поліцейські порушили процедуру притягнення до адмінвідповідальності, а саме не роз’яснили йому права та обов’язки і не дали можливості пройти повторний огляд у медичному закладі, адже він не погодився із результатом тестування, а також після складання протоколу не відсторонили від керування транспортним засобом.

Втім, усі ці твердження спростовуються відеозаписами з нагрудних камер поліцейських. На відео зафіксовано, що водій пройшов огляд на стан сп’яніння та зізнався в тому, що випив бокал вина, а також пиво. Після цього водій неодноразово пропонував поліцейським домовитися про те, щоб вони не складали протокол. Потім водій підписав протокол, а також підписав зобов’язання, що не буде сідати за кермо.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21099” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Водій не погодився із цим рішенням і подав апеляційну скаргу, однак безуспішно – Апеляційний суд відхилив її, залишивши постанову суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, як раніше повідомлялося, у Тисмениці водій “Фольксвагена” за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу.