неділя , 28.04.2024

Понад два проміле: у Галичі водій “Жигулів” за п’яну їзду отримав 17000 грн штрафу

Галицький районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 21 лютого 2023 року у селі Вигівка Бурштинської територіальної громади. В обідню пору, близько 14:00, на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21063”, який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу.

Драгер показав 2,34 проміле алкоголю, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину, розкаявся у вчиненому та попросив про відстрочку у виконанні постанови про сплату штрафу, оскільки іще сплачує аліменти на дитину.

Дослідивши матеріали справи, Галицький районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Також суд постановив відстрочити виконання постанови в частині стягнення штрафу на шість місяців з моменту набрання нею законної сили.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що на Прикарпаття поблизу Осмолоди туристка зустріла ведмедя – дівчина не розгубилася та зняла хижака на відео.