середа , 08.05.2024

Екологічні ліжка з дерева як сучасний тренд

Дерев’яні меблі елегантно підкреслюють особливу естетику інтер’єру кімнати. Якісні, міцні, красиві, екологічно чисті дерев’яні ліжка відіграють головну роль в оформлені спальні.

Неповторна краса натурального матеріалу, показана в елементах ліжка з масиву дерева, робить його по-справжньому особливим. Меблі, виготовлені з різних сортів, вражають стильним дизайном, відтінками кольору та практичністю.

Породи дерева для виготовлення ліжок

Переваги дерев’яних конструкцій полягають у їх довговічності, надійності, естетичності та унікальності. У виробництві меблів застосовуються різні сорти деревини. Найчастіше використовують наступні породи:

  • сосна – належить до м’яких порід, зручна в обробці, але не дуже стійка до механічних пошкоджень. Деревина світлого кольору з унікальними рожевими переходами містить високий відсоток смоли та схиляє на створення стильних, функціональних меблів. Ліжко з сосни має аромат хвойного лісу, заспокоює та надихає на затишний відпочинок;
  • ясень – матеріал з чудовими еластичними властивостями та багатою текстурою приємного кольору, що пасує до різних дизайнерських стилів. Такі меблі зносостійкі та мають вражаючи експлуатаційні властивості;
  • вільха. Деревина відрізняється особливим кольором червоних відтінків. Сорт стійкий до вологи, навантажень, механічних пошкоджень, зручний в обробці. Чудові експлуатаційні властивості роблять вільху найпопулярнішим матеріалом для виробництва ліжок;
  • дуб – міцний, практичний матеріал унікальної фактури з багатим, шляхетним візерунком. Дубове ліжко довгі роки зберігає унікальні властивості та залишається в тренді. Вироби з дуба довговічні, надійні, зручні та вирізняються неперевершеним презентабельним виглядом.

В залежності від породи дерева та конструкції моделі формується й цінова лінійка виробів.

Як доглядати за ліжком з дерева

Міцність, вишуканість, довговічність, краса – ці якості притаманні дерев’яним ліжкам. Для того, щоб меблі якнайдовше мали чудовий показний вигляд, бажано дотримуватися нескладних порад. Ліжко з дерева не можна розташовувати поряд з радіатором опалення та не допускати прямого потрапляння сонячного проміння. Тривалий тепловий вплив негативно позначається на структурі деревини. Видаляти пил з поверхні меблів краще за допомогою вологої губки без застосування хімічних розчинів. Зверніть увагу, що деякі засоби для догляду за меблями мають у своєму складі абразивні матеріали та розчинники, які здатні пошкодити унікальну поверхню натурального матеріалу. Дотримання цих простих рекомендацій допоможе зберегти первинну красу дерев’яних виробів.

При виборі ліжка необхідно визначитися з породою дерева, кольором, розміром та дизайном виробу. Відповідність сучасним трендам, якість, зручність використання – це складові правильного вибору спального місця. Навіть найпростіша модель дерев’яного ліжка здатна доповнити атмосферу спальні автентичною ноткою природного аромату та затишку.

Джерело: odessa-life