понеділок , 06.05.2024

2,7 проміле: у Франківську спіймали і покарали штрафом нетверезого водія “Опеля”

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 28 грудня у місті Івано-Франківську. Близько другої години ночі на вулиці Тисменицькій патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “OPEL Campo”.

Під час спілкування та перевірки документів у керманича були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,7 проміле, що майже в 14 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

Протокол направили для розгляду в Івано-Франківський міський суд. У судове засідання водій “Опеля” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, суд постановив водія автомобіля “OPEL Campo” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки керманич “Опеля” ніколи не отримував водійського посвідчення.

Нагадаємо, в Івано-Франківську водій “Ніссану” за третє впродовж року керування автомобілем у стані сп’яніння отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто.