понеділок , 06.05.2024

У Франківську водій “Ніссану” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 7 грудня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 21:00, на вулиці Надрічній працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “Ніссан”.

Під час спілкування та перевірки документів у кермувальника були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат виявився позитивний – 0,68 проміле, що втричі більше допустимої норми.

Водій автомобіля “Nissan” двічі впродовж року притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому на нього склали протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Також на нього склали протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судове засідання водій “Ніссану” не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Nissan” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а саме за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років та з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника.

Нагадаємо, школяр з Прикарпаття публікував у соцмережі Інстаграм оголені фотожаби на вчителя та однокласників.