понеділок , 29.04.2024

У Тисмениці водій “Рено” за п’яну ДТП отримав 17000 гривень штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 1 січня 2023 року у селі Колодіївка, що на Тисмениччині. Близько 12:20 на вулиці Чорновола водій автомобіля “Рено Меган” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення із автомобілем, який рухався у зустрічному напрямку.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Рено Меган” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці автопригоди та у медичному закладі відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судове засідання водій “Рено” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля “Рено Меган” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Як правильно зупинятися на узбіччі та в аварійних ситуаціях