вівторок , 14.05.2024

У Калуші водій “Сітроену” отримав 40800 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року сів за кермом, будучи позбавленим права керування транспортними засобами. При цьому порушник ще й перебував у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 31 грудня 2022 року у місті Калуші. Ввечері, близько 19:20, на вулиці Долинській працівники поліції зупинили водія автомобіля “Citroen ZX”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій на місці зупинки транспортного засобу та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Також на порушника склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, тимчасово позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судове засідання водій “Сітроену” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Citroen ZX” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а саме за ч. 5 ст. 126 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 40800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 5 років.

Читайте також:
“Money Talk”: смілива прем’єра від Blockbaby про вплив грошей на наше життя