четвер , 09.05.2024

У Франківську водій “Тойоти Кемрі” за вживання алкоголю після ДТП отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який вживав алкогольні напої після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 11 січня 2023 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 18:00, на вулиці Пасічна водій автомобіля “Тойота Кемрі” проявив неуважність та допустив наїзд на бетонний паркан.

У результаті ДТП транспортний засіб і паркан отримали ушкодження з матеріальними збитками.

Після скоєння автопригоди керманич “Тойоти” вживав алкогольні напої, про що він зізнався поліцейським. У подальшому від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП  (вживання алкогольних напоїв після дорожньо-транспортної пригоди або після законної вимоги поліцейського про зупинку до проведення огляду на стан сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судові засідання водій “Тойоти” двічі не з’явився, тож справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Тойота Кемрі” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Калуші водій “Альфа Ромео” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто