четвер , 16.05.2024

У Калуші водій “Альфа Ромео” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 19 листопада 2022 року у місті Калуші. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Богдана Хмельницького патрульні поліцейські зупинили водія автомобіля “Альфа Ромео”.

Під час спілкування те перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння: нестійка хода, почервоніння обличчя, запах алкоголю з рота.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Альфа Ромео” на місці зупинки та у медичному закладі категорично відмовився, чим вчиним порушення п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Раніше цей керманич уже двічі впродовж року притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані сп’яніння особою, яка уже двічі впродовж року притягувалася до відповідальності за нетверезу їзду). А також на водія автомобіля “Альфа Ромео” склали адміністративний протокол за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судове засідання водій “Альфа Ромео” не з’явився, суд розцінив це як навмисне затягування розгляду з метою уникнення відповідальності. Тому справу було розглянуто без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Альфа Ромео” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника.

Читайте також:
У Надвірній водій “Фіату” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу