понеділок , 29.04.2024

Поблизу північних кордонів України росія розгорнула угрупування чисельністю 19 тисяч осіб, – Сергій Наєв

Сили та засоби угрупувань військ Північної операційної зони продовжують ведення стабілізаційної операції у визначених районах. Обстановка залишається стабільною та контрольованою.

Але зберігається загроза застосування противником диверсійно-розвідувальних груп з боку Росії на державному кордоні Чернігівської та Сумської областей.

Ми постійно аналізуємо ситуацію та вживаємо відповідних заходів. Так у взаємодії з Повітряними силами ЗСУ здійснюємо прикриття військ та критичних об’єктів інфраструктури від авіаційних та ракетних ударів противника. Виконуємо переозброєння військ на більш сучасні зразки іноземного виробництва, зокрема це стосується і засобів ППО. В прикордонних районах підготовлені та постійно вдосконалюємо тривалі фортифікаційні споруди. Триває нарощення системи мінно-вибухових та невибухових загороджень і у глибині оборони.

Водночас Росія продовжує відкриту збройну агресію проти України з територій Брянської, Курської та Бєлгородської областей. Підрозділи противника ведуть розвідку, здійснюють обстріли прикордонних районів, застосовують авіацію та БпЛА-камікадзе, завдають ракетних ударів балістичними та крилатими ракетами. Окрім військових об’єктів, Росія намагається знищити енергетичну, транспортну та промислову інфраструктури, завдає цинічних ударів по житлових масивах,  медичних та освітніх закладах, торгівельних центрах, складах з гуманітарними вантажами.

Для виконання зазначених завдань Росія розгорнула угруповання військ загальною чисельністю близько 19 тис. осіб. На озброєнні підрозділів перебувають танки, бойові броньовані машини, артилерійські та реактивні системи, засоби ППО та оперативно-тактичні ракетні комплекси. 

Наразі ознак формування ударних угруповань військ противника не зафіксовано.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив Командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Докладніше:
https://www.ukrinform.ua/rubric-ato/3776299-sergij-naev-generallejtenant-komanduvac-osuv-pivnic.html 

Фото пресслужби Командування об’єднаних сил Збройних Сил України

Читайте також:
У “Лісах України” запевняють, що будують дорогу в Бистрицю для лісовозів, а не для “Буковелю”