неділя , 28.04.2024

Випив сто грам і їхав додому: у Солотвині спіймали дуже нетверезого водія “Жигулів”

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 23 листопада 2022 року у смт. Солотвин. В обідню пору, близько 13:40, на вулиці Січових Стрільців працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21053” (“Жигулі”), який порушував правила дорожнього руху.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки транспортного засобу в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним.

Драгер показав 2,63 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Водій з отриманим результатом огляду погодився. В графі пояснень до протоколу написав: “Випив сто грам горілки, їхав додому”.

Протокол направили для розгляду у Богородчанський районний суд.

У судове засідання водій “Жигулів” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21053” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Читайте також:
У Надвірній водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу