неділя , 28.04.2024

У Надвірній водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 23 жовтня 2022 року у селі Добротів Надвірнянського району. Ввечері, близько 23:30, на вулиці Незалежності працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107” (“Жигулі”, “сімка”), який порушував вимоги комендантської години.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у водія явні ознаки алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки та у медичному закладі керманич категорично відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Вказане порушення було вчинено повторно протягом року.

Тому на водія автомобіля “ВАЗ 2107” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання керманич “Жигулів” кілька разів не з’явився, тому справу врешті розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Франківську водій “Лади” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу з конфіскацією авто