неділя , 28.04.2024

У Надвірній водій “Ауді” за нетверезу їзду отримав 10 діб арешту

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 19 жовтня 2022 року. Близько опівночі у селі Зелена Надвірнянського району працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді 80”, який керував транспортним засобом під час комендантської години.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки зі згоди водія в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним – 2,32 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

На водія “Ауді” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння, або під впливом лікарських препаратів).

У судове засідання керманич “Ауді” не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді 80” визнати винним у вчиненні ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді адміністративного арешту терміном на 10 діб з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Нагадаємо, законом зараз передбачено, що замість штрафу за нетверезе водіння можна призначати покарання у вигляді адмінарешту, що власне і зробив Надвірнянський суд.

Читайте також:
Понад два проміле: у Богородчанах водій “Опеля” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу