понеділок , 29.04.2024

У Коломийському районі п’яний водій “Жигулів” в’їхав в огорожу і отримав 17000 грн штрафу

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 2 січня 2023 року у селі Остапківці Коломийського району. На вулиці Франка водій автомобіля “ВАЗ 2107” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив наїзд на огорожу приватного господарства.

У результаті ДТП транспортний засіб і огорожа отримали пошкодження з матеріальними збитками.

Водій “Жигулів” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння: нестійка хода, почервоніння обличчя, запах алкоголю з рота. Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі відмовився, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На водія ВАЗу склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

У суді обидва протоколи об’єднали в одну справу.

У судовому засіданні чоловік, якого притягували до відповідальності визнав свою провину у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Городенці водій мопеда за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу