п’ятниця , 03.05.2024

У Городенці водій мопеда за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу

Городенківський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 16 липня 2022 року у селі Чернятин Городенківської міської громади. Близько 13:00 на вулиці Грушевського водій мопеда “Кануні” не впорався з керуванням та допустив падіння з транспортного засобу.

У результаті ДТП керманич отримав важкі травми голови та був госпіталізований у реанімаційне відділення Городенківської лікарні. Аналіз крові показав, що водій мопеда перебував у стані сильного алкогольного сп’яніння – 3,63 проміле, що у 18 разів вище допустимої норми.

Раніше цей чоловік двічі впродовж року притягувався до відповідальності до за нетверезу їзду.

Тож цього разу на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Протокол направили на розгляд у Городенківський районний суд.

У судові засідання керманич двоколісника кілька разів не з’явився, тому справу врешті решт розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Городенківський районний суд постановив водія мопеда “Кануні” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Читайте також:
Майже три проміле: у Франківську п’яний водій “Форда” скоїв подвійну ДТП