вівторок , 30.04.2024

Понад два проміле: у Богородчанах водій “Рено” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 21 листопада 2022 року на автодорозі Н-09 Мукачево – Львів.

Працівники патрульної поліції подали сигнал зупинки водієві автомобіля “Рено Сценік”, однак він не виконав законної вимоги правоохоронців і продовжив далі руху. Згодом порушник таки був зупинений патрульними.

Під час спілкування та перевірки документів поліцейські помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився зі згоди водія на місці зупинки в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним. Драгер показав 2,38 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

Керманич з отриманим результатом погодився, від можливості проходження повторного огляду у медичному закладі відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про  зупинку) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій “Рено” визнав свою провину у вчиненні зазначених порушень. Пояснив, що не зупинився на вимогу патрульних, оскільки не помітив їхнього сигналу. За якийсь час з’їхав на узбіччя та зупинився і тоді до нього під’їхали патрульні.

Під час спілкування поліцейські запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння. Чоловік погодився. З отриманим результатом теж погодився.

Відтак, дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “Рено Сценік” визнати винним у вчиненні порушень ст. 122-2 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
Майже чотири проміле: у Долині нетверезий водій “Жигулів” скоїв ДТП