понеділок , 29.04.2024

Майже чотири проміле: у Долині нетверезий водій “Жигулів” скоїв ДТП

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 8 листопада 2022 року у місті Долина. Близько 15:30 на проспекті Незалежності водій автомобіля “ВАЗ 2101” (“Жигулі”, “копійка”) не дотримався безпечної дистанції під час руху та допустив зіткнення з автомобілем “Опель Вектра”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Керманич “Жигулів” мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці ДТП. Результат виявився позитивним – 3,67 проміле, що у 18 разів вище допустимої норми. Також водій ВАЗу керував автомобілем, будучи тимчасово обмеженим в такому праві.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом) і за ч. 3 ст. 126 КУпАП (керування транспортним засобом особою, тимчасово обмеженою в такому праві).

Протокол за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) поліцейські не складали, оскільки винуватець аварії пообіцяв, що наступного дня відшкодує потерпілому усі збитки.

У судове засідання водій ВАЗу не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2101” визнати винним у вчиненні порушень ч. 1 ст. 130 КУпАП і ч. 3 ст. 126 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Обіцянки своєї щодо добровільного відшкодування збитків, завданих у ДТП, керманич ВАЗу не виконав і тому потерпілий водій “Опеля” подав до суду та вирішив це питання у судовому порядку.

Читайте також:
У Надвірній водій “Ауді” за нетверезу їзду отримав 10 діб арешту