понеділок , 29.04.2024

Випив три пива: у Долині водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 34000 гривень

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 28 серпня 2022 року у селі Тяпче Долинської громади. На лінію “102” надійшло повідомлення від небайдужого громадянина про те, що у селі Княжолука водій автомобіля “ВАЗ 2108” порушує правила дорожнього руху і ймовірно перебуває у стані алкогольного сп’яніння та рухається у напрямку Моршина.

Зупинили порушника у селі Тяпче. Під час спілкування та перевірки документів у керманича справді були помітні явні ознаки алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки транспортного засобу. Результат позитивний – 2,21 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

Вказане порушення було вчинено повторно протягом року.

На керманича ВАЗу склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

У судовому засіданні водій “вісімки” визнав свою провину. Пояснив, що випив три пива, після чого сів за кермо та згодом був зупинений поліцейськими.

Дослідивши матеріали справи, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2108” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Долині п’яний водій упав зі скутера і отримав 17000 грн штрафу