понеділок , 29.04.2024

У Долині п’яний водій упав зі скутера і отримав 17000 грн штрафу

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який керував скутером у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 20 серпня 2022 року у місті Долина. На вулиці Обліски водій скутера “Adventure” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керування та допустив падіння із транспортного засобу.

Внаслідок цього скутер отримав механічні ушкодження, а водій – тілесні. Керманич мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, однак від проходження огляду на стан сп’яніння категорично відмовився.

На водія двоколісника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до пошкодження транспортних засобів) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій скутера визнав свою провину та підтвердив факти, викладені у протоколах.

Дослідивши матеріали справи, Долинський районний суд постановив водія скутера “Adventure” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Понад два проміле: у Надвірній водій “Опеля” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу