неділя , 28.04.2024

У Тисмениці водій DAEWOO за п’яну аварію отримав 17000 грн штрафу

Тисменицький районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

драгер, алкотестер

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 6 жовтня 2022 року на автодорозі Н-09 Мукачево – Львів. Ввечері, близько 20:00, поблизу села Старий Лисець водій автомобіля DAEWOO не обрав безпечної швидкості руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з автомобілем “Мітсубісі”, що зупинився попереду.

У результаті автопригоди транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій DAEWOO перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився у встановленому законом порядку за допомогою приладу “Драгер”. Результат – позитивний.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи. У судовому засіданні водій  DAEWOO визнав свою провину.

Дослідивши матеріали, Тисменицький районний суд постановив водія автомобіля DAEWOO визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі сімнадцять тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Снятинській громаді п’яний водій перекинувся на “Жигулях”. Як покарали порушника?