неділя , 05.05.2024

У Снятині водій “Ауді” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Снятинський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 14 вересня 2022 року у місті Снятині. Ввечері, близько 22:00, на автодорозі Стрий – Чернівці – Мамалига працівники поліції зупинили водія автомобіля “Ауді А6”, 39-річного жителя Черкаської області.

Під час перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння та запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння на місці зупинки за допомогою приладу “Драгер”. Від проходження такого огляду водій відмовився, також відмовився і проїхати для огляду у медичний заклад, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Із відеозапису з нагрудних камер поліцейських вбачається, що у розмові з правоохоронцями водій “Ауді” зізнався, що вживав алкоголь, а також нецензурно висловлювався на їх адресу.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Ауді” тричі не з’явився, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Снятинський районний суд постановив водія автомобіля “Ауді А6” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
Понад 4 проміле: у Тлумачі водій “Пежо” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу