вівторок , 30.04.2024

Понад 4 проміле: у Тлумачі водій “Пежо” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Тлумацький районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 серпня 2022 року у селі Гарасимів Обертинської територіальної громади. В обідню пору на вулиці Центральній працівники поліції зупинили водія автомобіля “Пежо 206”, який здійснював керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Драгер показав результат 4,25 проміле, що в 21 раз більше допустимої норми.

Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

На водія “Пежо” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання водій “Пежо” двічі не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Тлумацький районний суд постановив водія автомобіля “Пежо 206” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Читайте також:
У Ямниці п’яний водій “Ніссану” заїхав у кювет. Як його покарали?