середа , 08.05.2024

У Рожнятові водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 27 вересня 2022 року у селі Брошнів Брошнів-Осадської територіальної громади. Ввечері, близько 20:00, на вулиці Івана Франка працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 2107”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляду, проведеного на місці зупинки, становив 1,21 проміле, що в 6 разів вище допустимої норми. Вказане порушення вчинено повторно впродовж року.

На водія “Жигулів” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння або під впливом лікарських препаратів).

Протокол направили для розгляду у Рожнятівський районний суд.

У судовому засіданні водій визнав свою провину, підтвердив усі факти, викладені у протоколі. Пояснив, що не є власником автомобіля “ВАЗ 2107”, а лише сів за кермо, аби спробувати як машина їде.

Дослідивши матеріали справи, Рожнятівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2107” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Суд не застосував додаткового покарання у вигляді оплатної конфіскації транспортного засобу, оскільки автомобіль, на якому було вчинено порушення, належить іншій особі.

Читайте також:
Понад два проміле: у Надвірній спіймали і покарали нетверезого водія “Фольксвагена”