неділя , 28.04.2024

Понад два проміле: у Надвірній спіймали і покарали нетверезого водія “Фольксвагена”

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, порушення було зафіксовано 25 серпня 2022 року у місті Надвірній. Ввечері, близько 20:20, на вулиці Грушевського працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки в установленому законом порядку. Результат позитивний – 2,42 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У письмових поясненнях до протоколу водій “Фольксвагена” вказав, що поїхав автомобілем до магазину, розташованого на вулиці Федьковича. У закладі випив 0,1 горілки після чого знову сів за кермо та був зупинений поліцейськими під час руху. З результатом огляду на стан сп’яніння керманич погодився.

У судовому засіданні водій “Фольксвагена” визнав свою провину, підтвердив факти, викладені у протоколі та розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.