субота , 27.04.2024

У Надвірній водій “Ниви” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 24 вересня 2022 року у місті Надвірній. Вранці, близько 11:00, на вулиці Грушевського водій автомобіля “ВАЗ 2121” (“Нива”) не дотримався безпечного бокового інтервалу та допустив зіткнення з припаркованим на узбіччі автомобілем “Фольксваген Шаран”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками. Будучи причетним до аварії, керманич ВАЗу залишив місце події і, як згодом виявилося, він перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Ниви” відмовився.

Відтак, на нього склали три адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судові засідання водій ВАЗу двічі не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без його присутності.

Дослідивши матеріали, Надвірнянський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2121” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Рожнятові водій “Жигулів” за нетверезу їзду отримав 34000 гривень штрафу