понеділок , 29.04.2024

У Надвірній п’яний мотоцикліст в’їхав у бетонний паркан. Як покарали порушника?

Надвірнянський районний суд призначив покарання для водія, який керував мотоциклом у стані сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 4 вересня 2022 року у місті Надвірна. Вранці, близько 10:00, на вулиці Кармелюка водій мотоцикла “Lifan Rival 150” на заокругленій ділянці дороги не впорався з керуванням та допустив наїзд на бетонний паркан.

Водій мотоцикла перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду – 1,59 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судові засідання керманич двоколісника кілька разів не з’явився, причини неявки не повідомив, тому справу розглянули без присутності особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Надвірнянський районний суд постановив водія мотоцикла “Lifan Rival 150” визнати винним у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі сімнадцять тисяч гривень.

Суд не позбавив порушника права керування транспортними засобами, оскільки він не отримував водійського посвідчення.

Читайте також:
На Рожнятівщині п’яний водій “Жигулів” потрапив у ДТП і отримав 17000 грн штрафу