неділя , 28.04.2024

На Рожнятівщині п’яний водій “Жигулів” потрапив у ДТП і отримав 17000 грн штрафу

Рожнятівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 25 серпня 2022 року на автодорозі між селами Верхній Струтинь та Спас. Водій автомобіля “ВАЗ 2105” (“Жигулі”) не обрав безпечної швидкості руху та допустив зіткнення з автомобілем “Рено Дастер”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Жигулів” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Результат огляду на стан сп’яніння – 1,68 проміле, що в 8 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій ВАЗу визнав свою провину у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП. Зізнався, що справді перебував за кермом у нетверезому стані.

Водночас чоловік не визнав своєї провини у вчиненні порушення ст. 124 КУпАП. Заявив, що вважає винуватцем аварії водія автомобіля “Рено Дастер”. Пояснив, що вчасно зреагував на зміну дорожньої обстановки, але не зумів зупинити своє авто, оскільки не спрацювала гальмівна система.

Дослідивши матеріали справи, Рожнятівський районний суд прийшов до висновку, що водій автомобіля “ВАЗ 2105” таки вчинив порушення ст. 124 КУпАП, але закрив провадження у справі за цією статтею, оскільки минув більше, ніж тримісячний термін з часу вчинення порушення.

Водночас суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 2105” визнати винним у вчиненні порушення ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Тисмениці водій DAEWOO за п’яну аварію отримав 17000 грн штрафу