понеділок , 29.04.2024

У Долині п’яний водій “Жигулів” в’їхав в огорожу. Як покарали порушника?

Долинський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

ЖигуліЯк зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 21 вересня 2022 року у місті Долина. Ввечері, близько 21:00, на вулиці Обліски водій автомобіля “ВАЗ 21063” (“Жигулі”, “шістка”) проявив неуважність та здійснив наїзд на огорожу.

У результаті ДТП транспортний засіб та огорожа отримали ушкодження. Водій мав явні ознаки алкогольного сп’яніння, однак від проходження огляду на стан сп’яніння на місці події та у медичному закладі категорично відмовився.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій визнав свою провину у вчиненні обох порушень та просив суворо не карати. Пояснив, що заклинив супорт переднього лівого колеса, внаслідок чого автомобіль потягнуло вліво і це призвело до зіткнення з огорожею. Також зізнався, що того дня вживав алкогольні напої, а тому відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння.

Дослідивши матеріали справи, Долинський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21063” визнати винним у вчиненні порушень ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
У Надвірній водій “Ниви” за п’яну ДТП отримав 17000 грн штрафу