субота , 27.04.2024

У Калуші нетверезий водій “Тойоти Ленд Крузера” скоїв ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 11 серпня 2022 року у місті Калуші. Близько 15:00 на вулиці Стуса водій автомобіля “Тойота Ленд Крузер”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив зіткнення з автомобілем “БМВ”.

У результаті ДТП транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Тойоти” перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на стан сп’яніння він відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння), а також протокол за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи. У судовому засіданні водій “Тойоти” визнав свою провину та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Калуський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Тойота Ленд Крузер” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання – штраф у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
На Богородчанщині п’яний водій “Опеля” втікав від поліції і заїхав у кювет