понеділок , 29.04.2024

На Богородчанщині п’яний водій “Опеля” втікав від поліції і заїхав у кювет

Богородчанський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як зазначається у матеріалах справи, випадок трапився 6 жовтня 2022 року у селі Дзвиняч. Ввечері, близько 19:00, водій автомобіля “Опель-Астра” не виконав законної вимоги поліцейських про зупинку та продовжив рух. Втікаючи від правоохоронців, водій легковика не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет.

У результаті ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Водій “Опеля” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Результат – 2,35 проміле, що майже в 12 разів вище допустимої норми.

На порушника склали три адміністративні протоколи: за ст. 122-2 КУпАП (невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку), за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У суді усі три протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судовому засіданні водій “Опеля” повністю визнав свою провину. Пояснив, що того дня у нього з дружиною була річниця весілля. Тому він випив алкоголь та сів за кермо, бо їхав до дружини на роботу. На вимогу поліцейських не зупинився та з’їхав у кювет. Просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Богородчанський районний суд постановив водія автомобіля “Опель Астра” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених, а це за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
Майже 4 проміле: у Городенці водій “Фіату” за нетверезу їзду отримав 17000 грн штрафу