п’ятниця , 03.05.2024

У Косові після вбивства 9-річної дівчинки відсторонили керівництво райвідділу поліції

У середу, 21 червня, у Косівському райвідділі поліції відбулася зустріч місцевих мешканців з очільником поліції Прикарпаття Сергієм Безпальком.

Люди висловились щодо неналежно вжитих превентивних заходів поліцейськими щодо раніше судимого громадянина, який кілька днів тому був затриманий за тяжкий злочин — зґвалтування та вбивство 9-річної дівчинки.

За результатами зустрічі керівник поліції області прийняв рішення про відсторонення від виконання обовʼязків на час проведення службового розслідування начальника Косівського РВП та його заступника з превентивної діяльності. Вже покладені обовʼязки на нових керівників з апарату ГУНП, інформують у прес-службі поліції Прикарпаття.

Т. в. о. Голови Національної поліції України Іван Вигівський призначив проведення комплексної перевірки службової діяльності всього відділу поліції. До складу комісії включені представники центрального апарату Національної поліції України.

Результати роботи комісії та подальші кадрові рішення будуть доведені громадськості.

Нагадаємо: у Косівському районі правоохоронці затримали підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві 9-річної дівчинки. Фігуранту оголосили підозру у вчиненні тяжкого злочину, а також суд на час розслідування обрав йому запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави. За вчинене чоловікові загрожує покарання до довічного позбавлення волі.

Після резонансного злочину мешканці Косівщини почали висловлювати невдоволення діями керівництва місцевого райвідділу поліції, адже нещодавно зловмисник, якого підозрюють у скоєнні вбивства, напав на жінку та завдав їй тілесних ушкоджень. Після документування злочину нападника не заарештували, а відпустили додому. Будучи під слідством, чоловік скоїв вбивство 9-річної дівчинки.

Читайте також:
У Косові, де сталося жахливе вбивство дитини, люди збираються на протест під відділок поліції