понеділок , 29.04.2024

У Косові, де сталося жахливе вбивство дитини, люди збираються на протест під відділок поліції

21 червня об 11:00 активісти зберуться на протест біля косівського райвідділку поліції з вимогою притягнути до відповідальності правоохоронців за бездіяльність.

Як відомо, 18 червня у Кутах, що на Косівщині, зникла 9-річна дитина. Пізніше її тіло знайдуть в хащах, а кривдником виявиться її дядько.

За словами громадських активістів Юлії Таринської та Віталія Мацьоцького, підозрюваний вже був кілька разів судимий і неодноразово нападав на жінок. Останньою з них була дружина військового. 30 травня ґвалтівник напав на неї з ножем, коли та пішла до церкви поставити свічку за чоловіка. Прикарпатка отримала колені травми та численні гематоми, тому одразу звернулась до поліції. Правоохоронці тоді відкрили кримінальну справу, але не затримали чоловіка.

Заступник начальника слідчого управління Івано-Франківської області Денис Кравченко зазначив, що підозрюваний раніше був судимий та відбував покарання.

“На нього складали протоколи. Він мав останню судимість у 2022 році за вчинення крадіжки, суд визначив йому покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі з іспитовим терміном три роки. Він перебував під наглядом. Також раніше він відбув покарання — 12 років, але обставини я зараз не можу прокоментувати, оскільки це давня справа. В ході досудового розслідування буде вимагатися вирок, який долучать до матеріалів справи”,- зазначив Кравченко.

Активісти вважають, що у вбивстві дівчинки є й вина місцевих поліцейських, які належним чином не зреагували на заяви потерпілих жінок та не затримали ґвалтівника. Ми звернулись з цього приводу до ГУНП в Івано-Франківській області. У коментарі Бліц-Інфо повідомили, що керівництво обласної поліції зреагувало на події у Косівському районі та розпочало службову перевірку дій працівників місцевої поліції.

Читайте також:
Чоловіка, який зґвалтував і вбив 9-річну племінницю на Прикарпатті, взяли під варту