понеділок , 29.04.2024

У Коломиї водій “Тойоти Кемрі” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Коломийський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж керував попався нетверезим за кермом автомобіля.
конфіскація автоЯк зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 28 червня 2022 року у місті Коломия. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Івана Франка працівники поліції зупинили водія автомобіля “Тойота Кемрі”.

Під час перевірки документів правоохоронці помітили у керманича ознаки наркотичного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій “Тойоти” відмовився в установленому законом порядку, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху. Вказане порушення вчинено втретє впродовж року.

На водія склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судові засідання керманич “Тойоти” двічі не з’явився, тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Коломийський міськрайонний суд постановив водія автомобіля “Тойота Кемрі” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Пежо” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу