понеділок , 29.04.2024

У Франківську водій “Пежо” за нетверезу їзду отримав 34000 грн штрафу

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував автомобілем у стані сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 1 грудня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 23:00, на вулиці Слави Стецько працівники поліції зупинили водія автомобіля “Пежо 206”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки зі згоди водія в установленому законом порядку. Результат виявився позитивним. Драгер показав 1,51 проміле, що майже у 8 разів вище допустимої норми.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року.

На водія “Пежо” склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час, та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Пежо 206” визнати винним у вчиненні інкримінованого адміністративного порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську п’яний водій “БМВ” в’їхав у два будинки. Як покарали порушника?