понеділок , 29.04.2024

У Калуші водій мотоцикла за п’яну їзду отримав 34000 грн штрафу

Калуський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який повторно протягом року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

мотоцикл, ДТП

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 7 серпня 2022 року у місті Калуші. На вулиці Промисловій працівники поліції зупинили водія мотоцикла “Альфа”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Драгер показав результат 1,79 проміле, що майже в 9 разів вище допустимої норми.

Вказане порушення вчинено повторно протягом року. На мотоцикліста склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У поясненнях до протоколу водій вказав, що випив міцного пива перед тим як сісти за кермо.

У судові засідання водій мотоцикла двічі не з’явився, тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, Коломийський міськрайонний суд постановив водія мотоцикла “Альфа” визнати винним у вчиненні порушення ч. 2 ст. 130 КУпАП і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Форда” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто