четвер , 02.05.2024

У Франківську водій “Форда” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

конфіскація автоЯк зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 17 жовтня 2022 року у місті Івано-Франківську. Вранці, близько 08:00, на вулиці Залізничній працівники поліції зупинили водія автомобіля марки “Форд”.

Під час спілкування та перевірки документів правоохоронці помітили у керманича явні ознаки наркотичного сп’яніння: звужені зіниці, які не реагують на світло, порушення мови та координації рухів.

Від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився, чим порушив вимоги п. 2.5 Правил дорожнього руху.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП, оскільки впродовж року він уже чотири рази притягувався до відповідальності за нетверезу їзду.

У судове засідання керманич “Форда” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Форд” визнати винним у вчиненні порушення ч. 3 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у приватній власності порушника. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Франківську водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто