четвер , 02.05.2024

У Франківську водій “Фольксвагена” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані сп’яніння.

водій наркотики

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 29 листопада 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 21:30, на вулиці Української Дивізії працівники поліції зупинили водія автомобіля “Фольксваген Гольф”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння.

Огляд на стан наркотичного сп’яніння проводився у медичному закладі в установленому законом порядку. Висновок лікаря – позитивний.

Вказане порушення вчинено втретє впродовж року.

Окрім того, водій “Фольксвагена” повторно сів за кермо автомобіля, будучи позбавленим права керування транспортними засобами.

На порушника склали два адміністративні протоколи: за ч. 5 ст. 126 КУпАП (повторне протягом року керування транспортним засобом особою, позбавленою такого права) і за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє протягом року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У суді обидва протоколи об’єднали в матеріали однієї справи.

У судове засідання водій “Фольксвагена” не прибув, причини неявки не повідомив. Клопотань про відкладення розгляду не подавав. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні інкримінованих адміністративних порушень і призначив йому покарання за найбільш серйозне із числа вчинених порушень, а це за ч. 3 ст. 130 КУпАП.

Призначене покарання: штраф у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,7 проміле: у Франківську п’яний водій “БМВ” скоїв аварію і отримав 17000 грн штрафу