понеділок , 29.04.2024

Передумали: на міське кладовище у Франківську не закуплять електросамокати та велосипеди

В Івано-Франківській міській раді спростували інформацію про закупівлю самокатів та велосипедів на міське кладовище в с. Чукалівка.

Про це пише Панорама Прикарпаття, посилаючись на Івано-Франківську міську раду.

Дану ситуацію прокоментував заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Смушак, директор Департаменту ЖКГ.

«Кладовища в селі Чукалівка має понад 40 гектарів площі. Кладовище відвідують старші люди. Їм важко пройти від входу до могили 2-5 кілометрів. Тому місто планує придбати і запустити автобус, який буде курсувати по кладовищу. Більше того, ми зараз опрацьовуємо можливість придбання невеликого автобуса на електриці. Зараз визначаємося про формат: чи взяти в лізинг, чи одразу придбати.

Ми не говорили ніде і не планували, і не плануємо купувати велосипеди або самокати. Оскільки для запуску самокатів має бути програмне забезпечення, яким місто не володіє. При цьому, в Івано-Франківську є декілька компаній, які надають для мешканців послуги оренди самокатів. Оскільки кладовище відвідує багато молодих людей, то від них поступила пропозиція залучити ці компанії, щоб відвідувачі мали можливість користуватися орендованими самокатами на території кладовища. Зараз ці молоді люди переважно мають автомобілі і заїжджають на кладовище на автомобілі. А це неправильно коли по кладовищу їздить багато автомобілів. Ми розуміємо, якщо авто підвозить старшу людину. Ми і надалі будемо дозволяти в такому випадку заїзд автомобілів. Але коли їдуть молоді люди, яким лінь пройти кілометр – два, то це я вважаю неправильним. І для таких людей ми можемо опрацювати можливість, щоб вони їхали на самокаті. Але поки що це на рівні ідей, бо поки жодна компанія, яка надає послуги з оренди самокатів не виявила бажання розміститися на території кладовища. Про це я чітко зазначив під час брифінгу.

Просимо не перекручувати слова і не маніпулювати фактами», – закликав Михайло Смушак.

Читайте також:
У Косові, де сталося жахливе вбивство дитини, люди збираються на протест під відділок поліції