понеділок , 29.04.2024

На Прикарпатті майже 27 тисяч дітей не отримали щеплення

Батькам нагадують про вакцинацію дітей. Оскільки згідно з Національним календарем профілактичних щеплень майже 27 тисяч прикарпатських дітей не отримали щеплення.

Про це йшлося на нараді заступниці голови обласної державної адміністрації Людмили Сірко, заступника директора департаменту охорони здоров’я Володимира Дзьомбака, спеціалістів ДОЗ ОДА та ОЦКПХ і керівників закладів освіти області.

Здебільшого, всі ці діти шкільного віку, тому, як зазначила Людмила Сірко, Івано-Франківською обласною державною адміністрацією затверджено План проведення catch-up кампанії з вакцинації проти кору, епідемічного паротиту та краснухи.

«Відповідно до затвердженого Плану, всі діти до 18 років, крім тих, які мають протипоказання, до вересня 2023 року повинні отримати відповідні щеплення», – йдеться у дописі.

Варто зазначити, що відповідно до статті 15 Закону України “Про захист населення від інфекційних хвороб” прийом дітей до навчальних закладів проводиться за наявності відповідної довідки ЗОЗ, в якому дитина перебуває під медичним наглядом.

Також зазначалося про те, щоб керівники освітніх закладів до початку навчального року:

  • забезпечили контроль за наявністю щеплень проти кору, епідемічного паротиту та краснухи у дітей, які зараховуються до цих закладів;
  • подбали про повторну варифікацію вакцинального статусу дітей, зарахованих до шкільних і дошкільних навчальних установ;
  • при потребі проведення в організованих колективах вакцинації, повідомили департамент охорони здоров’я облдержадміністрації для виїзду мобільної бригади;
  • провели інформаційно-роз’яснювальну роботу з батьками.

«Перевірте вакцинальний статус своїх дітей, надолужте пропущені щеплення», – закликають батьків.

Читайте також:
В прикарпатському ліцеї розгортають тимчасові поселення для постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС