понеділок , 29.04.2024

В прикарпатському ліцеї розгортають тимчасові поселення для постраждалих внаслідок підриву Каховської ГЕС

Івано-Франківськ готовий приймати українців, які постраждали через підрив дамби.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

«Нагадаю, що у нас працює Цілодобовий координаційний центр. Розгортаємо тимчасові поселення в одному з ліцеїв громади. Харчуванням людей забезпечимо. З міркувань безпеки не називаю конкретну адресу. Для поселення попередньо реєструйтеся у Координаційному центрі», – наголосив очільник громади.

Контактні телефони діятимуть ЦІЛОДОБОВО: 0991465427, 0982065507.

Також у Івано-Франківську зараз формують бригаду з комунальних працівників, які поїдуть в Херсонську область допомагати у відбудові.

«Вода поступово відходить, але потрібно багато чого зробити, щоб люди могли поступово повертатися в ті домівки, де відійшла вода. Тому формуємо «комунальну бригаду», яка наступного тижня має вирушити на допомогу українцям, мешканцям Херсонської області», – повідомив Руслан Марцінків.

Міський голова наголошує, що зараз важливо допомогти Херсонській області. У Логістичному центрі відкрито новий збір необхідних речей. Також до 20 червня 18:00 триватиме новий збір у Спілці волонтерів Прикарпаття – вул. Грушевського,21 (вхід посередині).

Деталі можна уточнити за телефоном: 0968715364.

«Завдяки франківцям, підприємцям, ми вже передали велику допомогу, яку відвезли вантажівками, бусами та формуємо ще новий рятівний вантаж. Список необхідного є зверху на моїй сторінці та всіх соцмережах», – додав Руслан Марцінків.

Читайте також:
Франківська міськрада закликала відібрати в УПЦ МП Почаївську лавру