понеділок , 29.04.2024

На Прикарпатті чоловіків зобов’язали з’явитися в ТЦК у 10-денний термін

13 червня начальник Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки Роман Плитус підписав наказ «Про проведення загальної мобілізації».

У документі йдеться про мобілізацію людських і транспортних ресурсів, правила зміни місця проживання та обов’язковість явки військовозобов’язаних в міський ТЦК у 10-денний термін.

Зокрема, наказ передбачає:

1. Провести на території Івано-Франківської територіальної громади мобілізацію людських і транспортних ресурсів в обсягах, визначених планом та мобілізаційними розпорядженнями.

2. Усім військовозобов’язаним-чоловікам що проживають (перебувають) на території Івано-Франківської територіальної громади, з’явитися до Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки у 10-денний термін з дати опублікування даного наказу. При собі мати військовий квиток, паспорт, медичні книжки, документи, що надають право на відстрочку відповідно до ст. 23 Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» від 21.10.1993 р. №3543-ХІІ.

3. Зміна місця проживання військовозобов’язаним без дозволу начальника Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки забороняється.

4. Підприємствам, установам, організаціям усіх форм власності незалежно від їх підпорядкування, громадянам, які є постачальниками транспортних засобів для забезпечення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань, забезпечити доставку та передачу транспортних засобів і техніки у терміни, в обсягах та за адресами, визначеними у зведених (часткових) нарядах на поставку техніки під час мобілізації.

5. Органам державної влади, виконавчим комітетам сільських, селищної рад, територіальних громад, підприємствам, установам, організаціям, навчальним закладам усіх форм власності незалежно від їх підпорядкування, житлово-експлуатаційним організаціям та домовласникам організувати і забезпечити в установленому порядку:

  • своєчасне оповіщення військовозобов’язаних та резервістів, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, в особливий період, забезпечити їх виклик до Івано-Франківського міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки, постачальників транспортних засобів і техніки національної економіки, яка залучається для забезпечення потреб Збройних Сил України та інших військових формувань;
  • явку військовозобов’язаних на збірні пункти або у військові частини у терміни та за адресами, вказаними у мобілізаційних розпорядженнях, персональних повістках;
  • доставку та передачу транспортних засобів і техніки у терміни, в обсягах та за адресами, визначеними у зведених (часткових) нарядах на поставку техніки під час мобілізації;
  • роботу системи оповіщення, збору та поставки мобілізаційних ресурсів; охорону громадського порядку під час проведення оповіщення, збору і поставки мобілізаційних ресурсів до збірних пунктів та військових частин;
  • розшук громадян, які ухиляються від виконання військового обов’язку;
  • постійне інформування населення про хід призову громадян на військову службу під час мобілізації, в особливий період;
  • залучення громадських та волонтерських організацій щодо надання допомоги у проведенні призову громадян на військову службу під час мобілізації в особливий період.

6. За ухилення від призову на військову службу під час загальної мобілізації громадяни, які ухиляються від призову, не з’являються за викликом до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки несуть адміністративну та кримінальну відповідальність.

7. Керівники підприємств, установ і організацій незалежно від підпорядкування та форм власності за порушення законодавства про оборону, мобілізаційну підготовку та мобілізацію несуть відповідальність згідно із законодавством.

Читайте також:
Негода на Прикарпатті: у Верховинському районі пошкоджено кілька сільських доріг (ФОТО)