неділя , 28.04.2024

Негода на Прикарпатті: у Верховинському районі пошкоджено кілька сільських доріг (ФОТО)

У Верховинському районі внаслідок сильних дощів підтоплено та пошкоджено кілька доріг місцевого значення.

Про це сьогодні, 17 червня, інформують у прес-службі Головного управління ДСНС України в Івано-Франківській області.

В результаті сильних опадів у вигляді дощу відбулось різке підняття рівня води в гірських річках та місцевих потічках, внаслідок чого було підтоплено проїжджу частину автодороги місцевого значення в селі Зелене та Топільче Верховинського району, на ранок 17 червня вода самостійно зійшла, проте дорожнє покриття захаращено залишками деревини, грунтом та камінням.

Також пошкоджено проїзд до урочища Шибене в селі Явірник, та підмито ділянку дороги місцевого значення С 090202 через що, ускладнений проїзд до с. Пробійнівка.

До ліквідації наслідків негоди в селі Зелене та селі Явірник Верховинського району було залучено 7 одиниць техніки місцевих служб.

Також внаслідок різкого підняття рівня води в гірських потічках, пошкоджено транспортне сполучення дорогою місцевого значення до с. Вороненко, Поляницької ТГ, Надвірнянського району зі сторони смт. Ворохта.

Станом на 17.00 інженерною технікою місцевих служб (7 од. тех., 15 чол.) розчищено проїжджу частини автодороги місцевого значення С 090206 (800 м) та відновлено рух транспорту в с. Зелене та села Топільче Верховинського району.

Техніку направлено для проведення робіт щодо відновлення пошкодженого переїзду через потічок до урочища Шибене в селі Явірник.

На місці події працювала робоча група органів влади під керівництвом голови ОВА Світлани Онищук та МОГ ГУ ДСНС в області під керівництвом начальника ГУ Володимира Чернецького.

Також сьогодні, 17 червня, за участю всіх обласних служб відбудося виїзне засідання регіональної комісії ТЕБ та НС на Верховинщині під головуванням Голови ОВА Світлани Онищук.

Через негоду Голова ОВА доручила керівництву Верховинської районної військової адміністрації і територіальної громади забезпечити безпеку людей, які проживають у зоні виникнення надзвичайної ситуації .

Також з огляду на негоду голова ОВА доручила призупинити спортивні сплави (рафтинг) на території Верховинського району!

Читайте також:
На Прикарпатті працює понад 100 промислових сонячних електростанцій