четвер , 28.03.2024

Аварія за участі чотирьох авто: п’яний водій у суді виявився “пасажиром”

Дивовижна аварія трапилася у Франківську: твереза жінка за кермом “Фольксвагена” допустила зіткнення з трьома авто і покинула місце автопригоди, залишивши свого п’яного сина, на якого потім і склали адмінпротоколи. Принаймні таку версію озвучили у суді.

Як зазначається в матеріалах справи, випадок трапився 31 липня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 22:00, на вулиці Мельника водій автомобіля “Фольксваген Туарег” не вибрав безпечної швидкості руху, не дотримався дистанції та допустив наїзд на припаркований автомобіль марки “Шевроле”.

“Шевроле” у свою чергу по інерції зіткнувся з автомобілем “Рено Логан”, а “Рено” потім ще зіткнулося з автомобілем “Вольво”.

У результаті ДТП чотири транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Керманич “Фольксвагена” перебував у стані алкогольного сп’яніння. Огляд проводився на місці події в установленому законом порядку у присутності двох свідків.

Драгер показав результат 2,65 проміле, що в 13 разів вище допустимої норми.

На водія автомобіля “Фольксваген Туарег” склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

За скоєне йому загрожував штраф у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами.

Втім, у суді чоловік заявив, що за кермом був не він, а його мама. Мовляв, він був лише пасажиром. Після зіткнення прибирав з дороги уламки автомобіля, а мама відійшла в туалет. Тож коли прибули працівники поліції, мами вони не застали і вирішили, що за кермом був саме він.

Відтак, чоловік просив закрити провадження у справі за відсутністю в його діях складу порушення.

Мама особи, яку намагалися притягнути до відповідальності, підтвердила цю версію і заявила, що справді була за кермом та скоїла ДТП.

Один з потерпілих водіїв повідомив суду, що матеріальні збитки йому уже відшкодувала страхова компанія, а хто саме був за кермом “Фольксвагена” він не бачив.

Відтак, дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив закрити провадження у справі за ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП щодо ймовірного водія автомобіля “Фольксваген Туарег” у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Калуші п’яний водій “Ленд Ровера” заїхав у кювет. Як покарали порушника?